Švagrinine vegetky

Švagrinine vegetky

Nové recepty sa dajú získať z kuchárskych kníh, z časopisov o varení alebo aj z Kulinária Rádia Regina.

No a odkiaľ si ten nasledujúci recept osvojila Jarmila Klieštincová z obce Pečeňady v nahrávke Michala Hercega? To zistíte už podľa názvu. Švagrinine vegetky.

Švagrinine vegetky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na cesto budeme potrebovať 50 dkg hladkej múky, jeden tuk na pečenie, jednu kyslú smotanu, prášok do pečiva a soľ. Namiešame cesto a rozdelíme si ho na štyri časti. Medzitým si urobíme plnku. A na ňu potrebujeme jeden tuk na pečenie, 30 dkg strúhaného syra eidam, mletú červenú papriku. Všetko spolu zamiešame a vymiešame. Cestíčka si rozgúľame natenko a natrieme plnkou. Stočíme ich do rúrky, zabalíme do alobalu a dáme na noc alebo na päť až šesť hodín do chladničky, aby bolo cesto stuhnuté. Na druhý deň zošikma alebo rovno krájame na tenké kolieska o hrúbke okolo pol centimetra. Cesto sa nám najlepšie krája tesne po vybratí z chladničky, keď je ešte dobre stuhnuté. Pokrájané krúžky poukladáme na plech a pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov Celzia, až kým nezačnú červenať. Krúžky pri pečení kontrolujeme, lebo sa pečú rýchlo. Vegetky sa hodia k vínu, čaju, na rôzne posedenia či na svadbu. Ak pôjdete v nedeľu dvadsiateho prvého júna cez Pečeňady, určite ich tam budete môcť ochutnať. V tento deň sú totiž v obci hody.

Autor: Michal Herceg foto: PublicDomainPictures

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame