Ste aj vy v kuchyni varení-pečení? Tak potom nevynechajte ani naše dnešné Kulinárium.
V ňom nám Eva Gulová z obce Pečeňady pripraví chutnú pivnú marinádu na grilované mäso. Na recept sa jej pýtal Michal Herceg.
Pivná marináda ku grilovanému mäsu
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Marinádu si pripravíme večer alebo aspoň štyri hodiny pred grilovaním. Do misky rozšľaháme postupne dve polievkové lyžice olivového oleja, dve polievkové lyžice sójovej omáčky a dve polievkové lyžice kečupu. Roztlačíme dva strúčiky cesnaku. Všetko dobre vyšľaháme a pridáme nadrobno nasekaný tymián a rozmarín. Všetko zalejeme asi decilitrom svetlého piva. Do tejto zmesi vložíme naklepané a posolené mäso, kto aké má rád. Marinované mäsko môžeme mať v chladničke prikryté aj dva-tri dni a kedykoľvek ho máme pripravené na rýchle grilovanie.