Banica so syrom a vajíčkami

Banica so syrom a vajíčkami

Paradajky, mäkký ovčí syr, grilované papriky. No najmä veľa zeleniny.

Aj to je synonymum bulharskej kuchyne, ktorá je typická intenzívnou vôňou rajčín. Aj preto sa všetky jedlá, ktoré varíme počas tohto týždňa, pripravujú najmä v Bulharsku. No naša kuchyňa vôbec k nim nemá ďaleko. Dnešné jedlo bude však typické pre balkánsky región. Piecť budeme banicu - múčnik, ktorý sa pripravuje s vajíčkami a syrom, alebo aj špenátom, či dokonca mäsový. Martinovi Jurčovi povedala o príprave riaditeľka Bulharského kultúrneho inštitútu Vania Radeva.

Banica so syrom a vajíčkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme lístkové cesto - pozostávajúce z viacerých lístkov, rozšľaháme tri vajíčka a grécky jogurt. Pridáme dve balenia feta syru, rozdrobíme ho lyžičkou a pridáme do vajíčok a jogurtu. Miesto syra môžeme použiť aj bryndzu. Z tejto zmesi robíme vrstvy lístkového cesta a plnky a pečieme 15 - 20 minút. Po vybratí z rúry prikryjeme utierkou a podávame až po miernom vychladnutí. Dobrú chuť.

Autor: Martin Jurčo foto: fill

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame