Zvodné viazaničky špargle na nás v týchto dňoch pozerajú na trhoviskách i v obchodoch so zeleninou.
Možno sme vás našimi receptami, ktoré sme vám ponúkali, trocha posmelili a vy sa už tejto kráľovskej zeleniny nebudete báť. Máme tu ešte jeden recept. Od Milana Fabuša z firmy Asparagus vo Veľkých Levároch ho získala Viera Horáková.
Špargľa
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu tohto ľahko stráviteľného receptu potrebujete špargľu, zemiaky, soľ, šunku, maslo, petržlenovú vňať.
Špargľu očistíme, uvaríme, rovnako ako zemiaky, ktoré je dobré variť v šupke. Všetko dáme na tanier, prelejeme maslom, ozdobíme petržlenovou vňaťou. Šunku môžeme, ale aj nemusíme dať.