Kulinársky týždeň v Radošine zakončíme dnes populárnou mliečnou polievkou z hlávkového šalátu. Spolu s majsterkou kuchárkou nám ju ponúka Peter Buček:
Mliečna polievka z hlávkového šalátu
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Hlávkový šalát dobre umyjeme a nakrájame ho na väčšie kúsky. Pripravíme si zápražku s troškou oleja a hladkej múky, upražíme, zalejeme vodou, pridáme šalát, zároveň si pripravíme aj zátrepku opäť z hladkej múky a mlieka. Dobre rozmiešame, zalejeme a polievku dochutíme soľou, cukrom a octom. Keď polievka zovrie, tak pridáme ešte aj kôpor. Výbornú chuť dodajú polievke aj stratené vajíčka, ktoré v nej varíme takých 15 minút. Podávame s chlebíkom a želáme vám dobrú chuť.