Aj v dnešnom našom Kulináriu zavítame pod svahy Považského Inovca, presnejšie do Radošiny, spolu s Petrom Bučekom:
Roláda z mletého bravčového mäsa
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Postup prípravy: Jeden kilogram bravčového mäsa pomelieme, pridáme dva a pol deci mlieka, soľ a korenie, dobre premiešame a necháme odležať z večera do rána. Na druhý deň si rozložíme fóliu, mäso si na ňu roztľapkáme, uložíme si naň plátky tvrdého syra a na to ešte plátky šunky, potreté krémovým syrom z črievka. Všetko zvinieme pomocou fólie a dáme do pekáča. Potom to potrieme kyslou smotanou a posypeme červenou paprikou. Podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme 40 - 50 minút. Potom to odokryjeme, potrieme druhou časťou kyslej smotany a dopečieme do červena. Mimochodom, môže sa podávať aj za studena.