Aj dnes pokračujeme receptami z Radošiny spolu s kuchárkou Renátou Bernátovou.
S mikrofónom za ňou zašiel Peter Buček:
Pečené kura na zemiakoch
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pečené kurča na zemiakoch je jednoduché a chutné jedlo, pričom na jeho prípravu potrebujeme kurča, zemiaky, slaninku a cibuľku. Na štvrtiny nakrájané zemiaky poukladáme na dno pekáča, na to uložíme rozštvrtené kurča, posolíme a pridáme aj grilovacie korenie. Na vrch kurčaťa dáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na ňu plátky slaninky a na samý vrch plátky masla. Zakryjeme to a dáme piecť asi hodinu. Potom môžeme kurča po odkrytí ešte dopiecť do chrumkava. Všetky tie chute a esencie z kurčaťa prejdú do zemiakov. Dobrú chuť.