Zemiakový posúch z kysnutého cesta

Zemiakový posúch z kysnutého cesta

Pod Považský Inovec zavítal s mikrofónom Peter Buček a začíname so zemiakovým posúchom z kysnutého cesta:

Zemiakový posúch z kysnutého cesta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na zemiakový posúch budeme potrebovať kysnuté cesto, ktoré si urobíme zo 60 dekagramov hladkej múky, poldruha deci oleja a na kvások potrebujeme 3 deci mlieka, kocku kvasníc a lyžičku kryštálového cukru. Vykysnuté a na tenko rozvaľkané cesto si rozdelíme na dva plechy, potreté olejom a na ne rozotrieme plnku. Tú si pripravíme zo 7 veľkých zemiakov uvarených v šupke a nastrúhaných na jemno, pridáme dve veľké usmažené cibule, jedno vajíčko, šľahačkovú smotanu a kôpor. Pečieme asi 30 minút pri 200 stupňoch a kysnutý zemiakový posúch je hotový. Želáme vám dobrú chuť.

Autor: Peter Buček foto: PublicDomainPictures

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame