Do tradičnej ruskej kuchyne, z ktorej recepty na chutné jedlá nám tento týždeň vyberá Táňa Priadková, patria aj rôzne druhy rýb.
Tlmočníčka a prekladateľka, pôvodom zo Sankt Peterburgu, žijúca v Piešťanoch, vybrala jeden z tých, ktoré zvyknú variť i súčasné gazdinky. Aljašku zapečenú v majonéze odporučila aj Ivete Pospíšilovej.
Aljaška zapečená v majonéze
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme filé z aljašskej tresky, múku, cibuľu, mrkvu, soľ, majonézu, prípadne kyslú smotanu a na dochutenie čierne korenie, vegetu, sladkú papriku.
Postup: Filé obalíme v múke, osolíme a osmažíme na oleji. Do ohňovzdornej misy poukladáme vysmažené kúsky filé. Nakrájame cibuľu na kolieska a postrúhame mrkvu, poukladáme na filé a zalejeme majonézou. Dáme do rúry, zapečieme do zlatista.