Rizoto plov

Rizoto plov

Originálne rizoto si spájame zvyčajne s Talianskom alebo Španielskom. Samozrejme, odtiaľ sa toto obľúbené jedlo dostalo vari do celej Európy.

Výnimkou nie je ani Rusko. Ako sa varí v tejto krajine, povedala Ivete Pospíšilovej tlmočníčka Táňa Priadková z Piešťan.

Rizoto plov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si recept na rizoto plov. Potrebujeme hovädzie alebo baranie mäso, cibuľu, mrkvu, ryžu, mleté čierne korenie, soľ, olej alebo bravčovú masť.

Postup: Na rozpálený olej alebo masť dáme nadrobno pokrájanú cibuľu a udusíme dosklovita. Umyté mäso pokrájame na menšie kocky, dáme na cibuľu a prikryté udusíme. Keď sa šťava vyparí a mäso sa začne pripekať, podlejeme ho, pridáme nahrubo postrúhanú mrkvu. Keď je mäso mäkké, pridáme studenou vodou premytú ryžu, zalejeme horúcou vodou (asi 1cm nad ryžou), podľa chutí dosolíme, pridáme čierne mleté korenie a bez miešania udusíme domäkka. Podávame s pokrájanou kyslou uhorkou alebo zeleninovým šalátom.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: mquadrelli0

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame