Pokračujeme vo varení s Táňou Priadkovou z Piešťan.
Tlmočníčka a prekladateľka žije na Považí presne 30 rokov. Presťahovala sa tam zo Sankt Peterburgu aj s manželom, rodákom zo Zvolena. Ani v jej receptoch nemôže chýbať vari ten pre ruskú kuchyňu najtradičnejší. Varí sa nielen v každej krajine federácie síce s miernymi odlišnosťami, no základ ostáva rovnaký. Iveta Pospíšilová sa dozvedela, aké špecifikum má v Táninej rodine.
Boršč
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: kúsok hovädzieho mäsa so špikovou kosťou, 1 zemiak, 1 mrkvu, 1 cviklu, kapustu podľa chuti, celé čierne korenie, vegetu, soľ, citrón, kôpor, paradajkový pretlak alebo 1 paradajku, kyslú smotanu, cesnak.
Do studenej vody dáme variť hovädzie mäso, celý zemiak a olúpanú cviklu a všetko spolu varíme domäkka. Po uvarení postrúhame cviklu a vytlačíme na ňu citrón (odstavíme bokom) a roztlačíme zemiak a vrátime ho do polievky. Na panvici na oleji vysmažíme pokrájanú cibuľu, nadrobno postrúhanú mrkvu, podusíme a zalejeme paradajkovým pretlakom, prípadne pridáme pokrájanú čerstvú paradajku. K mäsu pridáme na rezance pokrájanú čerstvú bielu kapustu, obsah panvice a trochu povaríme, osolíme, pridáme celé čierne korenie a vegetu, nakoniec pridáme cviklu a kôpor. K polievke podávame kyslú smotanu a roztlačený cesnak, ktoré môžeme zamiešať do hotovej polievky.