Prekladateľka a tlmočníčka Táňa Priadková prišla zo Sankt Peterburgu do Piešťan pred tridsiatimi rokmi.
V tom čase sa jej rodné mesto nazývalo Leningrad a študovalo v ňom aj mnoho Slovákov. Tak sa zoznámila so svojím budúcim manželom. Do našej krajiny si priniesla, samozrejme, okrem mnohých zvykov aj široký receptár ruskej kuchyne. Ivete Pospíšilovej predstavila svoje najobľúbenejšie. Ako prvé to bude predjedlo, ktoré nechýba ani na jednom sviatočnom stole v ruskej domácnosti. A aká gastronómia prevláda u Priadkovcov?
Vinegret
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na šalát vinegret. Pre jednu osobu potrebujeme: 1 zemiak, 1 cviklu, 1 mrkvu, kyslé uhorky, hrášok, trochu kyslej kapusty.
Postup:
Uvaríme zemiaky v šupke, cviklu, mrkvu a po vychladení ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Pridáme nadrobno pokrájané kyslé uhorky, kyslú kapustu, zelený hrášok a nadrobno pokrájanú cibuľu. Vymiešame spolu s olivovým alebo ochuteným olejom. Podáva sa ako predjedlo.