Cheesecake s cvikľou a mangom

Cheesecake s cvikľou a mangom

Tento týždeň budeme v Kulináriu variť recepty pre ľudí s histamínovou intoleranciou...

Ide o metabolickú poruchu, pri ktorej nedokáže organizmus odbúravať histamín, ktorý sa ale nachádza v mnohých potravinách. Aj jedlo však dokáže liečiť. Terapiu jedlom ponúka aj histaminikom Silvia Horecká, ktorej sa dnes Tatiana Šušková spýtala:

Cheesecake s cvikľou a mangom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na cheesecake s cvikľou a mangom potrebujeme:

Najskôr na cesto: 120 gramov farmárskeho zmäknutého masla, 100 gramov pohánkovej hladkej múky, 100 gramov pšenovej múky, 70 gramov kokosového cukru.

Na plnku potrebujeme 180 gramov červenej repy, 180 gramov mäkkej dužiny manga, 500 gramov čerstvej ricoty, 6 lyžíc javorového sirupu, 70 gramov trstinového alebo kokosového cukru a na zahustenie 40 gramov kukuričného škrobu.

Z múk, masla a cukru vymiešame rukou klasické krehké cesto, necháme ho polhodinu odpočívať v chladničke zabalené vo fólii, korpus vyvaľkáme na papieri na pečenie, preklopíme ho do formy na pečenie, najvhodnejšia je s priemerom 24 centimetrov - dotvarujeme rukami, pričom tvarujeme 4 cm vysoké okraje.

Plnku pripravíme vymixovaním uvarenej a vychladnutej cvikle s ricotou, s mangovou dužinou, cukrom, škrobom a javorovým sirupom. Plnku nalejeme na korpus, zarovnáme a pečieme 50 - 55 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia. Koláč podávame vychladnutý.

Autorka: Tatiana Šušková foto: Counselling

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame