Včera sme zemiaky strúhali, dnes ich budeme variť vcelku.
Novinárka a fotografka Daniela Bartošová má veľmi rada jedno z najjednoduchších jedál slovenskej kuchyne. Isto jedným z dôvodov je aj spomienka na detstvo. O ne aj o recept sa podelila s Ivetou Pospíšilovou.
Nové zemiaky s bryndzou a kyslým mliekom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pre jednu osobu potrebujeme: ½ kg drobnejších nových zemiakov, 20 dkg bryndze, 2 polievkové lyžice masla, 2 - 3 dcl kyslého alebo acidofilného mlieka, soľ, pažítku alebo petržlenovú vňať.
Postup:
Čerstvé mlieko nalejeme do keramického džbánu a pri izbovej teplote necháme dva dni skysnúť. Namiesto takto doma pripraveného nápoja si môžeme kúpiť acidofilné mlieko. Zemiaky dobre umyjeme, očistíme, dáme variť do slanej vody. Keď sú uvarené, vložíme ich do misy, na ne rozdrobíme bryndzu a ozdobíme ich pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Podávame s kyslým mliekom.