Zemiakové cesto na placky sa dá využiť aj na prípravu celkom iného jedla.
Novinárka a fotografka Daniela Bartošová rada tak trochu experimentuje. Dnes Ivete Pospíšilovej porozprávala nielen o svojej záhrade na chalupe v Hornej Vsi v okrese Žiar nad Hronom, ale podelila sa aj s receptom na ďalšie chutné jedlo.
Zapečená cukina plnená plackovým cestom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si tento recept na chutný obed. Pre jednu osobu potrebujeme: 1 stredne veľkú cukinu, štyri väčšie zemiaky, hladkú múku, 2 strúčiky cesnaku, korenie, majoránku, 2 vajcia, soľ, olivový olej, parmezán.
Postup:
Umytú cukinu prerežeme po dĺžke na polovicu a vydlabeme vnútro. Trošku potrieme olejom. Zemiakové cesto si pripravíme tak, že zemiaky postrúhame na kašu, pridáme cesnak, korenie, majoránku, soľ. Múky použijeme menej, než na prípravu zemiakových placiek. Pridáme dve vajcia, dobre všetko premiešame. Dáme do vydlabanej cukiny. Tú položíme na pekáč vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pečieme podľa veľkosti cukiny asi pol hodiny, kým sa cesto nesfarbí po zlatista. Ak nám ostane cesto, upečieme si z neho placky a podávame ako prílohu. Cukinu servírujeme posypanú strúhaným parmezánom alebo podobným tvrdým syrom.