Grilované kuracie krídelká so zelerovými hranolčekmi

Grilované kuracie krídelká so zelerovými hranolčekmi

Jednou z rád pri zdravom stravovaní je aj tá, že ak už konzumujeme mäso, tak by sme si mali ako prílohu naložiť aj veľa zeleniny.

Toto pravidlo dodržiava aj novinárka a fotografka Daniela Bartošová. Neuspokojí sa však iba s paradajkami, paprikou a uhorkou, ale vymýšľa aj zaujímavejšie kombinácie. A či si pestuje zeleninu aj vo vlastnej záhrade pri chalupe v Hornej Vsi, prezradila Ivete Pospíšilovej. Najskôr sa však dozvieme opäť jeden zdravý a tentokrát aj mäsový recept.

Grilované kuracie krídelká so zelerovými hranolčekmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pre jednu osobu potrebujeme: 1 väčší zeler, štyri kuracie krídelká, sójovú omáčku, soľ, citrón, olivový olej, vegetu, čili, cesnak, čierne korenie, petržlenovú vňať.

Postup: Najskôr si pripravíme marinádu. Sójovú omáčku, čili, cesnak, čierne korenie, petržlenovú vňať, citrón a olej dobre premiešame. Do marinády vložíme krídelká a necháme v nej namočené celú noc. Zeler dobre vyumývame, pokrájame na hranolčeky. Pekáč vyložíme papierom na pečenie, naň poukladáme hranolčeky, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme vegetou. Dáme piecť asi na 15 minút a dávame pozor, aby sa pečením nevysušili, ale ostali chrumkavé. Marinované krídelká dáme grilovať do predhriatej rúry asi na 15 minút.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: Hans

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame