Repové gaspacho

Repové gaspacho

V tomto týždni varíme s novinárkou a fotografkou Danielou Bartošovou. Vynikajúco pečie, ale inak sa stravuje najmä zeleninou a ľahkými druhmi mäsa.

Keďže si dôchodok užíva veľmi aktívne, usiluje sa variť jedlá, ktorých príprava netrvá príliš dlho. Ivete Pospíšilovej povedala aj menej tradičný, no veľmi jednoduchý a zdravý recept na repové gaspacho.

Repové gaspacho Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pre jednu osobu potrebujeme: 1 stredne veľkú červenú repu, chren, balíček rukoly, soľ, citrón, olivový olej.
Postup: na prípravu chrenu potrebujeme chren, biely jogurt, soľ, olivový olej, citrón.
Príprava chrenu: do postrúhaného chrenu vmiešame biely jogurt, pridáme soľ, citrón, olivový olej.
Príprava gaspacha: červenú repu si uvaríme, ošúpeme, nakrájame na tenké plátky, pridáme chren a rukolu podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom a citrónom. Servírujeme s chlebom.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: Desertrose7

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame