Špagety s brokolicou a pestom z medvedieho cesnaku

Špagety s brokolicou a pestom z medvedieho cesnaku

V tomto týždni budeme variť s novinárkou a fotografkou Danielou Bartošovou.

Hoci je už pár rokov v dôchodku, má toľko aktivít, že v kuchyni netrávi príliš veľa času. Varí najmä jednoducho, rýchlo a ľahko. Ivete Pospíšilovej prezradila, že rada používa sezónnu zeleninu a rôzne bylinky. Dnes si z jej obľúbených receptov uvaríme špagety s brokolicou a pestom z medvedieho cesnaku.

Špagety s brokolicou a pestom z medvedieho cesnaku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si tento chutný a zdravý recept. Pre dve osoby potrebujeme: ½ balíčka špagiet, 1 strednú hlavičku brokolice, 1 strúčik cesnaku, soľ, polovičku feferónky, 3 polievkové lyžice olivového oleja. Na pesto potrebujeme: 200 gramov medvedieho cesnaku, olej, píniové alebo vlašské orechy, soľ.

Postup: Pesto si pripravíme takto. Medvedí cesnak dobre umyjeme a vysušíme na obrúsku. Nasekáme nadrobno v kuchynskom robote alebo ručne. Pridáme olivový olej a pomleté píniové alebo vlašské orechy. Pridáme soľ, zavrieme do pohára a uložíme v chladničke.

Brokolicová omáčka: Na olivový olej dáme trochu cesnaku a feferónky a mierne opražíme. Brokolicu uvaríme v slanej vode, nasekáme ju nadrobno. Pridáme k cesnaku a feferónke, dobre premiešame, osolíme a necháme prejsť ešte trochu varom, ale tak, aby sa zmes nepripálila. Podľa chuti pridáme korenie a olej. Špagety uvaríme v osolenej vode al dente, teda nie do mäkka. Pesto pridáme do omáčky a s touto zmesou dobre premiešame špagety. Necháme postáť 5 - 10 minút, aby sa chute dobre premiešali. Posypeme strúhaným syrom a ako zeleninovú prílohu môžeme servírovať nakrájanú bielu reďkovku.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: JESHOOTS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame