Posledný zo série chutných a zdravých receptov nám dnes ponúkne Elena Antalová, autorka skvelých rozhlasových hier.
Uvidíme, či vám budú chutiť aj jej jedlá. Na to dnešné sa jej pýtal Michal Herceg.
Pečená zelenina
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 1/2 kg zemiakov, 2 paštrnáky, 2 mrkvy, 3 strúčiky cesnaku, rozmarín (najlepšie čerstvý), 2 PL olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ, voda.
Očistené zemiaky nakrájame na štvrtiny, paštrnák a mrkvu na polovice. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu, 12 minút povaríme zemiaky, pridáme zvyšnú zeleninu, po uvarení vodu zlejeme. Do zapekacej misy dáme olej, naložíme zeleninu a pretlačený cesnak, rozmarín, osolíme, okoreníme a pečieme na miernom ohni 30 minút. Občas premiešame.