Zelerový šalát

Zelerový šalát

Zeler pridávame väčšinou do polievok, no môže byť z neho aj výborný šalát, ktorý sa dá dokonca podávať ako hlavné jedlo.

Recept Michalovi Hercegovi povedala Elena Antalová.

Zelerový šalát nielen ako príloha Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na chutný a zdravý zelerový šalát si pripravíme zeler, ktorého veľkosť prispôsobíme počtu stravníkov, rovnako aj veľkosť póru, mrkvu a podľa chuti jedno veľké alebo dve menšie jablká (opäť závisí od počtu jedákov). Ďalej by nemal chýbať biely jogurt, kyslá smotana, citrónová šťava, uvarené vajce (vajcia).

Zeler krátko povaríme (cca 7 minút), necháme vychladnúť. Na kolieska pokrájame pór, postrúhame mrkvu, jablko, pokvapkáme citrónom, aby zeler nezhnedol. Podľa vlastného rozhodnutia pridáme jogurt a kyslú smotanu, premiešame a necháme v chladničke odležať. Pred podávaním môžeme rozkrájať natvrdo uvarené vajcia a podávame aj ako hlavné jedlo s celozrnným pečivom.

Autor: Michal Herceg foto: Tappancs

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame