Zeler pridávame väčšinou do polievok, no môže byť z neho aj výborný šalát, ktorý sa dá dokonca podávať ako hlavné jedlo.
Recept Michalovi Hercegovi povedala Elena Antalová.
Zelerový šalát nielen ako príloha
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na chutný a zdravý zelerový šalát si pripravíme zeler, ktorého veľkosť prispôsobíme počtu stravníkov, rovnako aj veľkosť póru, mrkvu a podľa chuti jedno veľké alebo dve menšie jablká (opäť závisí od počtu jedákov). Ďalej by nemal chýbať biely jogurt, kyslá smotana, citrónová šťava, uvarené vajce (vajcia).
Zeler krátko povaríme (cca 7 minút), necháme vychladnúť. Na kolieska pokrájame pór, postrúhame mrkvu, jablko, pokvapkáme citrónom, aby zeler nezhnedol. Podľa vlastného rozhodnutia pridáme jogurt a kyslú smotanu, premiešame a necháme v chladničke odležať. Pred podávaním môžeme rozkrájať natvrdo uvarené vajcia a podávame aj ako hlavné jedlo s celozrnným pečivom.