Jedlo, ktoré uzdravuje.
Tento týždeň nahral Kulinárium Michal Herceg. Pre niektorých hneď na úvod asi nepríjemná správa: varíme bez mäsa. Ale prosím, nevypínajte rádiá, pretože to všetko bude nielen zdravé, ale aj chutné. Našou kuchárkou bude oddnes až do piatka známa rozhlasová autorka Elena Antalová. Mimochodom, jedna z jej rozhlasových hier má názov Kurz varenia, takže hladní určite nezostaneme. Jedlo, ktoré uzdravuje. Taký je názov dnešného receptu, v ktorom dominuje ryža a šošovica. A prečo to budú práve tieto dve suroviny?
Ryža so šošovicou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 2 šálky ryže, 1 šálku červenej šošovice, čajovú lyžičku masla, lyžičku rasce, pol lyžičky ďumbiera, pol lyžičky kurkumy, šálku zeleniny.
Ryžu so šošovicou zmiešame, roztopíme maslo, pridáme rascu a ďumbier a minútu opekáme. Potom pridáme kurkumu, ryžu a šošovicu, zamiešame, dolejeme vodou tak, aby presahovala 5 cm nad zmes. Dusíme, kým sa všetko nerozvarí na kašu. Pred skončením pridáme zeleninu, premiešame a podávame.
Zajtra nám bude variť Elena Antalová.