Možno si dnes po výdatnom obede doprajete aj dezert a nemusí to byť len sladký zákusok.
Máme pre vás tip na netradičnú špecialitu. So šéfkuchárom bratislavského hotela Michalom Hečkom sa rozprával Miroslav Würfl.
Pečené figy s vanilkovým želé
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na pečené figy s vanilkovým želé potrebujeme: 20 ks fíg prekrojených na polovicu, 100 g medu, 150 g hnedého cukru, menšiu hrsť celého badiánu, 5 paličiek škorice, 0,5 litra červeného vína, bobkový list, pomarančovú kôru, 2 dcl plnotučného mlieka, 1 vanilkový lusk, 2 plátky želatíny.
Figy poukladáme do plechu, pridáme badián, škoricu, bobkový list, med, 100 g cukru a pomarančovú kôru, zalejeme vínom, dáme do trúby a pečieme na 180 °C asi 15 minút... Mlieko zohrejeme s vyškrabaným vanilkovým luskom a 50 g cukru, necháme chvíľu vylúhovať, vmiešame dva vymočené plátky želatíny, vlejeme do formy a necháme vytuhnúť v chladničke. Pred podávaním si zoberieme požadované množstvo fíg do panvice aj so šťavou, zredukujeme na akoby „hustejší sirup" - figy polejeme omáčkou a servírujeme spolu s vyklopeným vanilkovým želé.