Hovorí sa, že základom obedového menu je dobrá a chutná polievka.
V tomto trende budeme pokračovať aj v nasledujúcich minútach. So šéfkuchárom bratislavského hotela Michalom Hečkom sa porozprával Miroslav Würfl.
Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 1 žltú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 ošúpané zemiaky na tenko nakrájané, hrsť medvedieho cesnaku, zeleninový vývar, pár lyžíc sladkej smotany, maslo, olej, soľ, korenie
Postup: Cibuľu nasekanú na tenké slíže si najprv orestujeme na oleji, pridáme trochu cesnaku a na malé kúsky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom, povaríme, kým zemiaky nezmäknú, pridáme hrsť medvedieho cesnaku, rozmixujeme, prepasírujeme cez jemné sitko, na zjemnenie pridáme pár lyžíc sladkej smotany, dochutíme soľou, korením a nakoniec vmiešame malú kocku masla - a podávame.