Veľkonočné vajíčkové žabičky

Veľkonočné vajíčkové žabičky

Pred veľkonočným sviatkami už vieme presne, ako pohostíme na Veľkonočný pondelok šibačov, polievačov.

Pripravené sú možno aj čokoládové vajíčka a možno aj recepty na veľkonočné žabky. Môžeme nimi ozvláštniť sviatočný stôl, ale aj pohostiť blízkych. Ako pripravíme veľkonočné žabky? Povedia nám to spoločne odborníčka na stravovanie Daša Ostertágová a Beáta Repíková.

Veľkonočné vajíčkové žabičky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Príprava veľkonočných vajíčkových žabiek si vyžaduje trpezlivosť najmä pri zdobení. Potrebujeme: 5 natvrdo uvarených vajec, sterilizované alebo čerstvé uhorky, klinčeky, soľ, mleté čierne korenie, pažítku, žeruchu, zeleninu podľa fantázie a mladú cibuľku.

Postup: Rozrežeme natvrdo uvarené vajíčko na širšej strane, aby sa nám nešmýkalo z taniera a na špičke vajec urobíme zárez aby sa tam zmestili kúsky uhorky alebo mrkvičky. Na každej starne zapichneme 1 klinček, vytvoríme tak oči, a žabku potom obložíme zeleninou podľa vlastnej fantázie. Podávame s domácou čerstvou tatárskou omáčkou - a to tak, že žĺtka vymiešame, po kvapkách pridávame olivový olej, soľ, keď vymiešame majonézu, ešte pridáme smotanu, cukor, čierne korenie, soľ, ocot, posekanú bazalku, rozmarín a čierne korenie. Takéto vajíčkové žabky potom možno podávať aj šibačom namiesto veľkonočných čokoládový vajíčok.

Autorka: Beáta Repíková foto: PublicDomainPictures

Živé vysielanie 23:12

Práve vysielame