Plnená hruď

Plnená hruď

Teľacie mäso má vzhľadom na obsah bielkovín rovnakú výživovú hodnotu ako hovädzie. Má vysoký obsah vitamínov B.

Preto dnes si uvaríme chutné jedlo s teľacieho mäsa. A pripravíme si ho opäť s odborníčkou na školské stravovanie Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.

Plnená hruď Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme 1 kilogram mäsa teľacieho alebo jahňacieho, 4 polievkové lyžice oleja, 3 cibule, 200 gramov mrkvy, 150 gramov zeleru, 300 gramov hrášku, bobkový list, trochu rozmarínu, soľ, mleté čierne korenie.

Na plnku: 200 gramov staršieho pečiva, 150 gramov masla, 3 žĺtky, 1 celé vajce, 3 polievkové lyžice posekanej zelenej vňate, 1 čajová lyžica postrúhanej citrónovej kôry, soľ, mleté čierne korenie, štipka postrúhaného muškátového orieška.

Postup: Najskôr urobíme plnku. Zmiešame cibuľu, mrkvu, zeler, hrášok, spolu s rozmarínom dáme do olejom vymasteného pekáča piecť. Pečivo pokrájame na drobné kocky, mäkké maslo vymiešame, pridáme žĺtky, čierne korenie, muškátový oriešok, citrónovú kôru, zelenú vňať, strúhanku a napokon celé vajce.

Do mäsa ostrým nožom urobíme vak, do neho potom natlačíme plnku a zašijeme, potom dáme piecť do predhriatej rúry na 220 stupňov a podlievame vlastným výpekom, pečieme jeden a pol hodiny, podávame aj so zdravou dusenou pohánkou.

Autorka: Beáta Repíková foto: ariesa66

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame