Teľacina v kelovom liste

Teľacina v kelovom liste

Hovädzie v keli, bravčové v keli, to sú špeciality, ktoré naše gazdinky radi pripravujú. Kel totiž dodáva jedlu jedinečnú vôňu a chuť.

Odborníčka na školské stravovanie Daša Ostertágová a Beáta Repíková dnes pripravia sviatočnejšiu alternatívu. Siahneme po teľacine.

Teľacina v kelovom liste Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na teľacinu v kelovom liste potrebujeme 1 malú hlávku kelu, 500 gramov svalu zo stehna teľacieho mäsa, 1 hovädzí jazyk, 4 strúčky cesnaku, 2 mladé cibuľky, 60 gramov hlivy ustricovej, 2 polievkové lyžice oleja, mleté čierne korenie, posekaný tymian, zeleninový vývar.

Postup: kel očistíme listy v slanej vode uvaríme, teľacie mäso zbavíme blán, cesnak pokrájame na kúsky a mäso ním prešpikujeme. Cibuľku očistenú pokrájame na kolieska, hovädzí jazyk tiež uvaríme a zbavíme blán, pokrájame ho na malé kúsky. Umyjeme aj hlivu a na drobno posekáme. Ďalej opražíme cibuľku na oleji, pridáme hovädzí jazyk a hlivy. Pridáme čierne korenie, tymian, krátko podusíme a odstavíme. Potom si zoberieme pripravené kelové listy tak, aby sa vzájomne prekrývali, rozotrieme na ne zmes, ktorú sme si pripravili. Kúsky teľaciny mierne osolíme, okoreníme a prudko opečieme. Poukladáme na kelové listy, stočíme do rolky a previažeme niťou. Rolky položíme na panvicu, podlejeme zeleninovým vývarom a v rúre asi pri 200 stupňoch pečieme približne 30 minút. Pokrájame na plátky a podávame s mladými zemiakmi.

Autorka: Beáta Repíková foto: Efraimstochter

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame