Kyslá kapusta je zdrojom vitamínu C, E, vitamínov skupiny B a K a rovnako v nej nájdeme železo, fosfor, flór, horčík či draslík.
Okrem toho je to jedno z najlepších prírodných probiotík, pretože obsahuje laktobacily. Kyslá kapusta je aj požieračom tuku. Nečudo, že mnohé gazdinky radi pripravujú aj kurča na kyslej kapuste. Urobí tak dnes aj odborníčka na stravovanie Daša Ostertágová a Beáta Repíková.
Kurča na kyslej kapuste
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme 1 kurča, 1 kilogram kyslej kapusty,1 kilogram zemiakov, 4 väčšie cibule, 150 gramov údenej slaninky, podľa chuti soľ, rascu, mleté čierne korenie, olej na potretie kuriatka, masť na vymastenie plechu - formy.
Na vymastený plech rovnomerne položíme kyslú kapustu, na ňu poukladáme na kolieska pokrájanú cibuľu. Na ňu poukladáme očistené nakrájané kurča a naň na tenko nakrájanú údenú slaninku, zvyšok cibule a napokon na kolieska pokrájané zemiaky. Posypeme rascou, čiernym korením a pokvapkáme olejom. Dáme do vopred vyhriatej rúry piecť. Podlievame horúcou vodou alebo zeleninovým vývarom.
A ak máte chuť na pohárové knedle, pripravte si 1 pohár krupicovej múky, 1 pohár pokrájanej žemle, 1 pohár mlieka, 2 vajcia, soľ, olej a múka na vymastenie, pohárová voda na varenie.