Fraštacká kuchyňa včera a dnes – 5. časť

Fraštacká kuchyňa včera a dnes – 5. časť

Zapekané cestoviny so špenátom a vajíčkami...

Martin Jurčo sa Evy Urminskej pýtal na prípravu, ale aj historické pozadie každého receptu.

Fraštacká kuchyňa včera a dnes – 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Eva Urminská nám na piatok ponúka zapekané cestoviny so špenátom a vajíčkami. Potrebujeme: 500 gramov cestovín, 500 gramov čerstvého alebo mrazeného špenátu, 4 vajíčka, 5 strúčikov cesnaku, šľahačkovú smotanu, brokolicu, trocha vegety a 6 natvrdo uvarených vajec a dve smotany. V nádobe rozpustíme dva mrazené špenáty, prelisujeme cesnak, 2 vajíčka, soľ, vegetu a primiešame bešamel. Do pekáča dáme polovicu cestovín, na nej stredne pokrájanú brokolicu a v rovnakej vzdialenosti uložíme 6 natvrdo uvarených pokrájaných vajec. Dáme zvyšok cestovín a pridáme postupne dve vrstvy špenátu. Nakoniec po celej ploche nanesieme dve kyslé smotany zmiešané s dvoma vajíčkami, soľou a trochou vegety. Posypeme sladkou červenou paprikou a upečieme.

Autor: Martin Jurčo foto: GutundTasty

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame