Fraštacká kuchyňa včera a dnes – 4. časť

Fraštacká kuchyňa včera a dnes – 4. časť

Eva Urminská nám ponúkla v tomto týždni päť receptov - no a zostávajú nám ešte dva, dnešný štvrtkový a piatkový. Hodia sa aj do tohto predveľkonočného obdobia. Martin Jurčo sa Evy Urminskej pýtal na prípravu, ale aj historické pozadia každého receptu.

Fraštacká kuchyňa včera a dnes – 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 10 dekagramov masla, 2 žĺtky, jedno vajíčko, 25 dekagramov tvarohu, trochu soli, balíček prášku do pečiva, hrubú múku a ovocie. Na posýpku potrebujeme 12 dekagramov masla, 12 dekagramov strúhanky a 12 dekagramov práškového cukru. Maslo a žĺtky vymiešame, pridáme rozšľahané vajíčko, pretlačený tvaroh a toľko hrubej múky s práškom do pečiva, aby sme mohli vypracovať cesto. Z neho na pomúčenej doske urobíme šúľok. Cesto pokrájame na kúsky, ktoré v strede roztlačíme a vložme ovocie. Vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 10 minút. Polejeme rozpusteným maslom, opraženou strúhankou a posypeme cukrom.

Autor: Martin Jurčo foto: Hans

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame