Cícerová kaša so pšenom a oškvarkami...
Svoj recept na cícerovú kašu so pšenom a oškvarkami nám povie autorka kuchárskych kníh Eva Urminská. Martin Jurčo sa jej pýtal na prípravu, ale aj historické pozadie tohto receptu.
Fraštacká kuchyňa včera a dnes – 3. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Autorka dvoch kníh o fraštackej kuchyni Eva Urminská všetky svoje recepty vyskúšala. Na stredu nám ponúka cícerovú kašu so pšenom a oškvarkami. Večer namočíme šálku umytého cíceru, na druhý deň zlejeme a varíme s jednou šálkou premytého pšena. Soľ dávame neskôr. Cibuľu pokrájame a speníme na masti. To vylejeme na kašu a podávame s chlebom a zeleninovou prílohou, ako je napríklad sterilizovaná uhorka alebo čalamáda. Odporúčajú sa aj prepečené horúce oškvarky.