Fraštacká kuchyňa včera a dnes – 3. časť

Fraštacká kuchyňa včera a dnes – 3. časť

Cícerová kaša so pšenom a oškvarkami...

Svoj recept na cícerovú kašu so pšenom a oškvarkami nám povie autorka kuchárskych kníh Eva Urminská. Martin Jurčo sa jej pýtal na prípravu, ale aj historické pozadie tohto receptu.

Fraštacká kuchyňa včera a dnes – 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka dvoch kníh o fraštackej kuchyni Eva Urminská všetky svoje recepty vyskúšala. Na stredu nám ponúka cícerovú kašu so pšenom a oškvarkami. Večer namočíme šálku umytého cíceru, na druhý deň zlejeme a varíme s jednou šálkou premytého pšena. Soľ dávame neskôr. Cibuľu pokrájame a speníme na masti. To vylejeme na kašu a podávame s chlebom a zeleninovou prílohou, ako je napríklad sterilizovaná uhorka alebo čalamáda. Odporúčajú sa aj prepečené horúce oškvarky.

Autor: Martin Jurčo foto: PDPics

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame