Kardamónovo-mangový cheesecake

Kardamónovo-mangový cheesecake

Dobrý obed sa žiada zakončiť dezertom. A sú aj dni, keď máme chuť zvyčajné slané jedlo vymeniť za sladké. Dobrý obed sa žiada zakončiť dezertom. A sú aj dni, keď máme chuť zvyčajné slané jedlo vymeniť za sladké.

V závere týždňa so šéfkuchárom Ami El Ganim, ktorý už tretí rok pôsobí v Trnave, si preto pripravíme zákusok. Tiež ako väčšina jeho receptov s orientálnou príchuťou. Sladkosti obľubujú nielen ženy, ale často aj muži. Je to tak aj v prípade nášho kulinárskeho sprievodcu? Iveta Pospíšilová sa to dozvedela v závere stretnutia.

Kardamónovo-mangový cheesecake Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme formu s priemerom 24 až 26 cm. Ingrediencie na korpus: 1 balíček jemných bebe keksov, 2 polievkové lyžice zmäknutého masla, ½ čajovej lyžičky citrónovej kôry. Krém: 300 gramov smotanového syra (izbová teplota), 200 gramov mascarpone, 120 gramov kyslá smotana, 1 čajová lyžička vanilkového extraktu, 3 vyšľahané bielky, 200 ml 33 % smotany na šľahanie, 100 gramov mangového pyré, 180 gramov kryštálového cukru, ½ čajovej lyžičky mletého kardamónu, 100 gramov strúhaného kokosu, 10 gramov plátkovej želatíny.

Postup: V malej miske vymiešame bebe keksy s maslom a citrónovou kôrou na jemné cesto. Táto vyformovaná zmes nám bude slúžiť ako korpus. Ďalej v miske zmiešame syr, smotanu, mascarpone, cukor, kardamón, mango a vanilku. Do malej nádoby dáme studenú vodu, do ktorej vložíme plátky želatíny. Privedieme do varu. Po vychladnutí vmiešame zmes do syrovo-smotanovej hmoty. V inej nádobe vymiešame šľahačku, pridáme do nej 4 lyžice cukru a opäť spojíme so zmesou. Vyšľahané bielky spolu so 4 lyžicami cukru pridáme do zmesi. Celú zmes vylejeme na korpus a necháme v chladničke 30 minút odležať a stuhnúť. Ozdobíme strúhaným kokosom a podávame.


Autor: Iveta Pospíšilová foto: fill

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame