Už tretí deň varíme s izraelským kuchárom Ami El Ganim. Po dvoch receptoch na studené a teplé predjedlo sa dnes prenesieme do Thajska, kde sa veľa jedál pripravuje zo zeleniny a ovocia.
Kuchár Ami povedal Ivete Pospíšilovej aj o tom, aký má vzťah k slovenskej kuchyni a v čom spočíva jeho originálny koncept gastronómie.
Som thum thajský šalát s papájou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na som thum thajský šalát s papájou. Suroviny na jednu porciu: 30 gramov papáje, 30 gramov šupky z uhorky, 30 gramov mrkvy, 30 gramov sladkého hrášku, 7 gramov zázvoru, 10 gramov mungo klíčkov, citrónová tráva, 1 polievková lyžica sójovej omáčky, 1 polievková lyžica olivového oleja, šťava z polovice limetky, 1 čajová lyžička hnedého cukru, 10 kusov pražených kešu orechov, 4 listy kučeravého šalátu lollo rosso.
Postup: všetku zeleninu nakrájame na tenké prúžky. Všetky suroviny dobre spolu premiešame a vytvoríme jednu masu - šalát. Môžeme podávať s chlebíkom focaccio, ktorý obsahuje sušené paradajky a olivy.