V tomto týždni varíme pod taktovkou kulinárskeho majstra Amiho El Ganiho.
Rodák z izraelského Eilatu vedie už tretí rok kuchyňu hotela prestížnej siete v Trnave. Skôr, než si uvaríme teplé predjedlo v exotickejšom ladení, vypočujeme si v rozhovore Ivety Pospíšilovej aj to, ako sa na rukáv uniformy šéfkuchára dostali dve michelinovské hviezdičky.
Konfitované kačacie prsíčko
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na konfitované kačacie prsíčko s omáčkou z granátového jablka a s tekvicovým rizotom.
Na 1 porciu potrebujeme tieto suroviny: 80 gramov kačacích pŕs, 100 gramov ryže arborio, 50 gramov tekvice pokrájanej na kocky, 100 mililitrov zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 20 gramov kryštálového cukru, 30 gramov masla, 50 gramov granátového jablka, 50 mililitrov červeného vína a 10 gramov brusníc.
Postup: Kačacie prsia osolíme a okoreníme. Grilujeme asi 2 minúty z každej strany. Ryžu orestujeme na masle, zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ a korenie. Tekvicové kocky si medzitým upečieme v rúre na 180 stupňoch osem minút, následne pridáme do rizota, ktoré neustále miešame a po vyparení tekutiny pridáme zeleninový vývar. Ryžu varíme do mäkka. Na záver pridáme lyžicu masla a pomiešame. Omáčku pripravíme tak, že na panvici rozohrejeme 10 gramov masla, naň pridáme červené víno, necháme vyvariť a pridáme kryštálový cukor. Rozmiešame, necháme roztopiť, pridáme granátové jablko a spolu povaríme 5 minút.