V tomto týždni budeme variť v trochu exotickejšom štýle.
V kuchyni pocestujeme od Thajska cez Maroko a Francúzsko, až po Izrael. Tam sa v prímorskom letovisku Eilat narodil šéfkuchár medzinárodného hotela v centre Trnavy Ami El Gani. Na Slovensku vedie kuchyne renomovaných reštaurácií už osem rokov, z toho tri v krajskej metropole. Na ľavom rukáve kuchárskej uniformy má vyšité dve michelinovské hviezdičky. Skromne však hovorí, že patria reštaurácii v Ríme, v ktorej pracoval. Ivete Pospíšilovej na úvod popísal svoju profesionálnu cestu z rodnej krajiny až k nám.
Lososový tatarák s avokádom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na tri porcie potrebujeme tieto suroviny: 100 gramov chladeného lososa, 35 gramov na drobno nakrájanej šalotky, soľ, mleté čierne korenie, 50 gramov majonézy, 10 gramov wasabi, 10 gramov cesnaku, 10 gramov kôpru, 10 gramov jemne nakrájanej petržlenovej vňati, 100 gramov avokáda, 35 gramov na drobno nakrájanej červenej papriky, 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, toastový chlieb.
Postup: Najskôr pripravíme lososa. Pokrájame ho na tenké plátky, pridáme šalotku, kôpor, soľ, korenie, citrónovú šťavu, trošku olivového oleja a majonézy. Pomiešame a necháme preskupiť chute. Avokádo nakrájame tiež na drobné kúsky, pridáme nakrájanú červenú papriku, petržlenovú vňať, soľ, korenie, trošku wasabi. Všetko premiešame a potom vmiešame trochu majonézy. Toasty si upečieme v rúre alebo na panvici do chrumkava. Na toast položíme najskôr lososa a navrch avokádo. Môžeme pridať trochu pesta alebo balzamikový olej ako dresing.