S Helenou Šímovou z Čachtíc dnes budeme pripravovať zemiakové gule plnené údeným mäsom. Chutili aj Viere Horákovej.
Zemiakové gule
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na zemiakové gule potrebujeme: v šupke uvarené zemiaky, vajce, hrubú múku, soľ, údené mäsko, korenie, soľ, cibuľu, bravčovú masť a sudovú kapustu.
Postup: Očistené zemiaky popučíme, zmiešame s vajcom, hrubou múkou, pridáme soľ a vyvaľkáme cesto. Nakrájame si štvorčeky, ktoré naplníme údeným mäsom, vytvarujeme guľky a uvaríme ich v osolenej vode. Posypeme cibuľkou a podávame s kyslou kapustou.
Zajtra budeme pripravovať zeleninové placky.
Autorka: Viera Horáková foto: Maddox74