Po celý tento týždeň varíme v kuchyni Heleny Šímovej z Čachtíc. Recept na opatance si zapísala aj Viera Horáková.
Opatance
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na opatance potrebujeme: 20 dkg pšena, 20 dkg cibule, bravčovú masť, zemiaky uvarené v šupke, hrubú múku, vajce, soľ, kúsok údenej slaniny.
Postup: Zemiaky popučíme, pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto. Zo šúľkov nagúľame bobáľky, ktoré vyvaríme v slanej vode.
Medzitým si v slanej vode uvaríme pšeno, pridáme kúsok masti a to všetko pridáme k opatancom. Spolu dobre premiešame. Podávame s upraženou cibuľkou.
Zajtra budeme podávať zemiakové gule.
Autorka: Viera Horáková foto: Hans