Včera nám Helena Šímová ponúkla recept na cícerovú kašu, ktorá je vraj národným jedlom Čachtičanov. Dnes si spolu pripravíme cukinovú babu. Chutila aj Viere Horákovej.
Cukinová baba
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu potrebujeme: 1 kg cukiny, 2 šálky hrubej múky, ¾ šálky oleja, jeden prášok do pečiva, soľ, 4 vajcia, 25 dkg eidamu a 25 dkg šunky.
Postup: Cukinu na jemno nastrúhame, pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme olej, 4 žĺtky, na slížiky nakrájanú šunku a syr, soľ. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme v hlbokom plechu.
Autorka: Viera Horáková foto: jhusemannde