Celý tento týždeň budeme variť s bývalou učiteľkou a výbornou kuchárkou Helenou Šímovou z Čachtíc. Jej chutné recepty si zapisovala aj Viera Horáková. Začnime cícerovou kašou.
Cícerová kaša
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu potrebujeme: cícer, zemiaky, bravčovú masť, soľ, čierne korenie, cesnak, údený bôčik, údené koleno alebo klobásku.
Postup: Deň vopred do mäkka uvaríme údené mäso a do vody namočíme cícer. Na druhý deň cícer uvaríme, keď je takmer mäkký, pridáme niekoľko zemiakov. Všetko spolu popučíme a pridáme koreniny podľa chuti. Zahustíme hladkou múkou. Dáme na tanier spolu s opraženou cibuľkou a plátkami údeného mäsa.