Aj obyčajný guláš môže byť neobyčajný...
Presvedčila sa o tom Tatiana Šušková, ktorá pri jeho varení asistovala Gazdovi Ivanovi Kotzigovi v Košariskách, ktorý okrem udržiavania veľkej rodinnej farmy rád experimentuje v kuchyni a od chlebíka až po limonády si dokáže pripraviť vo svojom kulinárskom kráľovstve všetko sám.
Hovädzí guláš na poľovnícky spôsob
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 50 g masti, 400 g cibule, 2 mrkvy nastrúhané, 1 ČL kurkumy, 1 ČL rasce, 3 PL sladkej maďarskej papriky, 4 guľky nového korenia, 1 feferónka, 600 g hovädzie predné pokrájané na kocky, malý paradajkový pretlak, 4 struky pokrájaného cesnaku, 1 PL majoránu, soľ a práve drvené čierne korenie.
Tajomstvo akéhokoľvek guláša je ho nevariť, ale vývar prilievať po malých častiach, vždy až keď sa všetko prilepí na dno hrnca a začne hnednúť. Na masti opražíme cibuľu do zlatista. Pri stálom miešaní pridáme mrkvu, kurkumu, rascu, papriku, nové korenie a feferónku a pražíme 1 minútu. Pridáme mäso a pražíme, až kým nestratí červenú farbu. Pridáme pretlak a postupne pridávame horúcu vodu. Varíme 2 hodiny do zmäknutia. Pred koncom pridáme cesnak, majorán, podľa chuti soľ a korenie a varíme ešte 15 minút. Podávame so zemiakovými knedľami.