Tento týždeň vám ponúkame tesárske recepty - sú to špeciality z obce Tesáre v topoľčianskom kraji...
Už sme spoznali úhrabky či hacafrcovú polievku a dnes to bude jedlo takisto s netradičným názvom. Vraj si ho voľakedy pripravovali aj naše babičky.
Burgyňové kabáče
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 1kg hladkej múky, za dve hrste uvarenej a postrúhanej cukrovej repy, za dve hrste nepomletého maku, za dve hrste kryštálového cukru, 1 dcl oleja, 2 ks vajíčks na potretie, 2 dcl mlieka, kvások z jednej kocky droždia.
Postup: Najskôr si urobíme z droždia a mlieka kvások, základné suroviny všetky spolu zamiesime, aby vzniklo hladké cesto, necháme ho vykysnúť a vykrajujeme kabáče, ktoré radielkom navrchu ozdobíme. Potrieme ich vajíčkom a dáme na 15 - 20 minút piecť. Kto chce, tak ich môže naplniť aj slivkovým lekvárom. Ten sa môže dať, ale aj nemusí. Po vytiahnutí z rúry a po vychladnutí ich môžeme hneď aj podávať.