Tento týždeň vám ponúkame tesárske recepty - sú to špeciality z obce Tesáre v topoľčianskom kraji...
S miestnou gazdinkou Lenkou Bagovou sa v kuchyni kultúrneho domu rozprával Miroslav Würfl.
Pórová polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: pór, kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu, bujón, mlieko, hladkú múku na zahustenie, 2 strúčiky cesnaku, soľ.
Postup: Do trojlitrového hrnca si nalejeme asi 0,5 litra vody, nasypeme asi dve hrste nakrájaného póru, pridáme kocku bujónu - sa to rozvarí. Ak sa voda odparí, tak môžeme trocha doliať. Ponorným mixérom si zmes rozmixujeme a vo vedľajšej nádobke si rozhabarkujeme obe smotany, mlieko s jednou lyžicou hladkej múky. Túto zmes vylejeme do toho rozmixovaného póru, dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou alebo troškou vegety a polievka je hotová. Podávame s krutónmi - teda s kockami opečeného chlebíka.