Pórová polievka

Pórová polievka

Tento týždeň vám ponúkame tesárske recepty - sú to špeciality z obce Tesáre v topoľčianskom kraji...

S miestnou gazdinkou Lenkou Bagovou sa v kuchyni kultúrneho domu rozprával Miroslav Würfl.

Pórová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: pór, kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu, bujón, mlieko, hladkú múku na zahustenie, 2 strúčiky cesnaku, soľ.

Postup: Do trojlitrového hrnca si nalejeme asi 0,5 litra vody, nasypeme asi dve hrste nakrájaného póru, pridáme kocku bujónu - sa to rozvarí. Ak sa voda odparí, tak môžeme trocha doliať. Ponorným mixérom si zmes rozmixujeme a vo vedľajšej nádobke si rozhabarkujeme obe smotany, mlieko s jednou lyžicou hladkej múky. Túto zmes vylejeme do toho rozmixovaného póru, dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou alebo troškou vegety a polievka je hotová. Podávame s krutónmi - teda s kockami opečeného chlebíka.

Autor: Miroslav Würfl foto: bazinga1k980

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame