Tento týždeň vám ponúkame špeciality z obce Tesáre v topoľčianskom kraji...
Začali sme úhrabkami a hacafrcovou polievkou, dnes pokračujeme jedlom, ktoré si vraj voľakedy pripravovali aj naše prababky. Miroslav Würfl pri svojej nedávnej návšteve tejto obce oslovil miestnu gazdinku Renátu Uhlárovú.
Morčacie stehná a krídla so šalátom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: morčacie dolné stehná a krídla, olej, suché biele víno, koreniny, 2 strúčiky cesnaku, soľ, zemiaky stredne veľké 6 ks, uvarené vajíčka 6 ks, kapustu, cviklu, väčšiu cibuľu 1 ks, horčicu, majonézu, vegetu.
Postup: Stehná a krídla si naložíme do pekáča, zalejeme ich v pomere 1/3 oleja a 2/3 suchého bieleho vína. Čierne korenie, soľ, vegetu, worčester, drvenú rascu a ďalšie koreniny podľa chuti si zmiešame s troškou oleja a mäsko dobre potrieme a postupne ho prevraciame - môžeme aj dva dni takto marinovať. Dáme piecť do rúry pri teplote 180°C, pekáč nezakrývame, víno sa odparí a pečieme dovtedy, kým mäso úplne nezmäkne. Ako prílohu môžeme podávať majonézový alebo kapustovo-cibuľovo-cviklový šalát.