Úhrabky

Úhrabky

Tento týždeň vám ponúkame tesárske recepty - budú to špeciality z obce Tesáre v topoľčianskom kraji.

Začneme jedlom, ktoré si vraj voľakedy pripravovali aj naše babky či prababky. Miroslav Würfl pri svojej nedávnej návšteve tejto spomínanej obce oslovil miestnu gazdinku.

Úhrabky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: zemiaky uvarené v šupke 1kg, kyslú kapustu 1 kg, slaninu (oravskú) 50 dkg, klobásu 50 dkg, väčšiu cibuľu 2 ks, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, majoránku, olej alebo bravčovú masť.

Postup: Cibuľu nakrájame na jemno a dáme restovať. Keď je orestovaná do zlatista, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a klobásu, trošku to opražíme, potom pridáme kyslú kapustu, celú zmes spolu podusíme, osolíme a okoreníme. Uvarené zemiaky si ošúpeme a pretlačíme ich do jedla takým istým spôsobom, ako keď pripravujeme zemiakový šalát. Zemiaky spolu s kapustou dobre premiešame, dochutíme cesnakom, soľou, čiernym korením a majoránkou. Jedlo je hotové a môžeme ho hneď aj podávať.

Autor: Miroslav Würfl foto: Maddox74

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame