Odborníci i laici sa zhodujú, že deň treba začať výdatnými raňajkami.
Po dnešnej kalorickej bombe asi nesiahne každý, ale ak vstávate skoro ráno a chystáte sa na dlhú, fyzicky namáhavú prácu, tak nasledujúci jednoduchý a sýty recept vám určite padne vhod. Michal Herceg s Máriou Rakovou z Dubnice nad Váhom ho nazvali zimné raňajky pre ťažko pracujúcich. A čo budeme potrebovať?
Zimné raňajky pre ťažko pracujúcich
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na zimné raňajky pre ťažko pracujúcich budeme potrebovať domácu klobásku, hrubšiu krupicu, olej alebo bravčovú masť, vajíčka a smotanu alebo mlieko. Na pekáč si dáme lyžicu masti, dve lyžice krupice, jednu klobásku. Zalejeme mliekom, aby bola hmota riedka, necháme to zredukovať a do toho rozbijeme štyri vajcia. Tomuto jedlu sa hovorí aj nadstavovaná praženica.