Cheesecake Dulce de Leche

Cheesecake Dulce de Leche

Po celý tento týždeň pripravujeme sladké pochúťky s mladou ženou Martinou Pintérovou-Bezákovou, pre ktorú je varenie a hlavne pečenie tým najkrajším koníčkom.

Včera sme spomínali, že si dokonca napiekla všetky sladkosti na vlastnú svadbu a hostia boli nadšení. Z chutí, ale aj vzhľadu zákuskov, tort a koláčikov. Aj o tom sa s ňou rozprávala Hana Michalčíková.

Cheesecake Dulce de Leche Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 2 šálky podrvených sušienok, 1/2 ČL škorice, 100 g rozpusteného masla, 500 g krémoveho syra napr. mascarpone, 3 vajcia, 3 PL kukuričného škrobu, 1 šálka hnedého cukru, 3/4 šálky kyslej smotany, 3/4 plechovky karamelizovaného mlieka, 1 ČL vanilkovej esencie, 1/4 plechovky, karamelizovaného mlieka (na polevu), 1 PL mlieka (na polevu).

Postup: Sušienky zmiešame s maslom a škoricou a touto zmesou vystelieme dno aj boky tortovej formy (priemer cca 24cm), dáme ho do chladničky. Pripravíme si náplň, krémový syr vyšľaháme s cukrom do hladka, pridáme postupne vajcia, kukuričný škrob, vanilku, potom pridáme kyslú smotanu a nakoniec karamelizované mlieko. Náplň nalejeme na zachladený sušienkový korpus a formu zvonku poriadne zabalíme do alobalu (len okraje). Položíme do hlbšieho plechu, kde nalejeme vriacu vodu tak, aby siahala asi do polovice tortovej formy. Je veľmi dôležité formu správne zabaliť do alobalu tak, aby sa k nej nedostala voda. Pečieme pri 160 C asi 45 minút až hodinu. Potom rúru otvoríme a cheesecake v nej necháme postáť ešte asi hodinku. A až potom dáme chladiť na minimálne 4 hodiny. Vychladené polejeme zvyškom karamelizovaného mlieka, ktoré ohrejeme spolu s lyžicou mlieka, aby sme dosiahli roztierateľnejšiu konzistenciu.

Autorka: Hana Michalčíková foto: AronHerne

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame