Čokoládové brownies

Čokoládové brownies

„Pečenie je pre mňa príjemnou udalosťou a koláč synonymom rodinnej pohody a šťastia." Tvrdí pri každej príležitosti s presvedčením mladá žena Martina Pintérová- Bezáková z Branču neďaleko Nitry, s ktorou sa tento týždeň v našom Kulináriu rozprávame o jedle a vyberáme pre vás zaujímavé a odskúšané recepty podľa ročných období.

Mali sme už makovo-tvarohovú tortu, jarné jahodovo-reberborové guľky a dnes si pripravíme sladkú letnú lahôdku. Bude voňať čokoládou a malinami a skôr než necháme pôsobiť chute, započúvajte sa do rozhovoru Hany Michalčíkovej s mladou šikovnou cukrárkou.

Čokoládové brownies Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 170 g masla, 170 g kvalitnej 70 % čokolády, 100 g bielej čokolády, 100 g hnedého cukru, 70 g hladkej múky, štipku soli, 5 vajec
Na plnku: 250 g krémového syra typu mascarpone, 70 g hnedého cukru, 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu, 2 vajcia, 125 - 150 g čerstvých malín

Rúru si predhrejeme na 180 C a papierom na pečenie si vystelieme plech veľkosti 20x30cm. Rozpustíme si tmavú čokoládu a maslo, necháme mierne vychladnúť a potom k nej pridáme múku, soľ a cukor. Premiešame, postupne zašľahávame vajcia a nakoniec do zmesi zamiešame nadrobno nasekanú bielu čokoládu. Nalejeme do pripravenej formy. Krémový syr typu mascarpone vymiešame s cukrom, vanilkou a vajcami. Tento krém nalejeme na čokoládovú vrstvu a vidličkou vytvoríme mramorový efekt. Na záver na vrch naukladáme čerstvé maliny. Pečieme asi 30 - 35 minút. Vychladnuté nakrájame a servírujeme!

Autorka: Hana Michalčíková foto: johnkamatsos4

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame