Tvarohové guľky

Tvarohové guľky

Tento týždeň varíme a pečieme s mladou ženou Martinou Pintérovou- Bezákovou z Branču neďaleko Nitry, ktorá rada experimentuje a dáva zelenú aj neobvyklým chutiam a kombináciám.

Pred piatimi rokmi si založila na internete svoj blog, vydala kuchársku knihu a okrem jedál, ktoré s láskou a fantáziou pripravuje manželovi a malej dcérke, pripravuje sladkosti aj na slávnostné príležitosti - napríklad na svadby. Včera sme vám ponúkli recept na makovo- tvarohovú tortu, dnes to bude recept s vôňou jari. Najprv sa však Hana Michalčíková opýtala nadšenej amatérskej cukrárky na jej cestu k sladkým dobrotám.

Tvarohové guľky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ešte raz vám poviem recept na tvarohové guľky s rebarborovo-jahodovo-vanilkovou omáčkou. Na cesto potrebujeme: 250 g tvarohu, 80 g krupice, 1 vajce, štipku soli, štipku cukru.
Na omáčku: asi 170 g jahôd, 2 dlhšie stonky rebarbory, 1 vanilkový struk, cukor podľa chuti, cca 1/4 šálky vody.
A na posýpku: maslové keksy, pekanové orechy a maslo.

Na guľky si spolu zmiešame všetky suroviny, aby nám vzniklo tvarovateľné cesto. Vyformujeme si z neho guľky, ktoré si uvaríme vo vriacej vode - asi 5 minút, preložíme ich do misy a polejeme maslom. Na omáčku si pokrájame jahody, aj očistenú rebarboru, pridáme dužinu z vanilky, cukor, zalejeme vodou, privedieme do varu a potom postupne redukujeme na polohustú omáčku. Guľky obalíme v zmesi podrvených sušienok s pekanovými orechmi, prelejeme omáčkou a podávame.

Autorka: Hana Michalčíková foto: stevepb

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame