Každý z nás má svoj príbeh lásky. Niektorí si ho uložia do srdca, iní ho vložia do knihy.
K tým druhým patrí aj Martina Pintérová- Bezáková, známa slovenská food blogerka, ktorá svoje majstrovstvo a lásku k jedlu prejavila aj v knihe sladkých receptov, ktorej dala názov Dulce de leche, čo v preklade zo španielčiny znamená skaramelizované mlieko. Hana Michalčíková ju navštívila v jej útulnom dome v Branči, neďaleko Nitry, kde vybrali pre vás na tento týždeň 5 sladkých sezónnych pochúťok.
Makovo-tvarohová torta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si dnešný recept na makovo-tvarohovú tortu.
Na cesto potrebujeme: 200 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 80 g masla, 1 vajce, 1/2 ČL prášku do pečiva, štipka soli
Náplň: 500 g jemného tvarohu, 250 g krémového syra typu mascarpone, 250 ml šľahačky, 250 g práškového cukru, 150 ml oleja, 2 vajcia, 150 g mletého maku, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 PL kukuričného škrobu
Postup: Z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto, ktoré rukami roztlačíme na dno tortovej formy a odložíme do chladu. Medzitým si pripravíme náplň, na ktorú si spolu vyšľaháme všetky suroviny okrem maku. Krém rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame mak. Plnku vrstvíme na cesto tak, že vždy striedame tvarohový krém s makovým. Tým nám vznikne zaujímavý „zebrový" vzor. Pečieme pri teplote 170 C, asi 50 - 60 minút a potom som tortu ešte necháme hodinu odpočívať vo vypnutej rúre. Vychladnutú tortu ešte odložíme do chladu na asi 6 hodín a podávame pri izbovej teplote (nie priamo z chladničky ), lebo vtedy najlepšie vynikne jej chuť!