Pšenovo-slivkový nákyp

Pšenovo-slivkový nákyp

Dnešný recept si môžeme urobiť s jablkami s hruškami, ale v každom prípade - základnou surovinou zostane pšeno.

Aj o tom, prečo sú pšenové pokrmy a v našom prípade nákypy zdravé, si dnes povieme s autorom bio receptov Petrom Planietom. Pšenovo-slivkový nákyp podávame s Beátou Repíkovou.

Pšenovo-slivkový nákyp Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tak môžete zdravo maškrtiť. Potrebujeme: 1 pohár zavarených sliviek (400 gramov čerstvých sliviek), 1 šálka pšena, 4 šálky rastlinného mlieka, 1 čajová lyžica mletej škorice, 2 polievkové lyžice kokosového masla, 3 čajové lyžice stévie, 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu, 2 šálky rozsekaných vlašských orechov.
Postup: pšeno umyjeme, scedíme a dáme variť v hrnci s mliekom, zovrie - necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme slivky, čerstvé vykôstkujeme a nakrájame, dáme do hrnca, pridáme škoricu a osladíme stéviou. Dusíme 10 minút. Po vychladnutí rozmixujeme. Ak použijeme kompót, slivky nevaríme, iba rozmixujeme. Vychladnuté pšeno ochutíme sladidlom a kokosom. Dobre zamiešame a polovicu pšena dáme do vymastenej tortovej formy a utlačíme. Na ňu dáme rozmixované slivky a opäť zvyšok pšena. Navrch posypeme mandľami alebo orechmi.

Autorka: Beáta Repíková foto: Lebensmittelfotos

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame