Šošovicové rizoto

Šošovicové rizoto

Bielkoviny, železo, vápnik - to všetko obsahuje šošovica, ktorá bola známa už v starom Egypte.

Šošovica je nízkotučná a nízkokalorická, teda skôr diétna strukovina a má pozitívne účinky na náš organizmus. Aspoň tak to tvrdí autor bioreceptov Peter Planieta, ktorý nás s Beátou Repíkovou pozýva na šošovicové rizoto.

Šošovicové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na šošovicové rizoto potrebujeme šálku šošovice, šálku natural ryže, pol riasy kombu, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, morskú soľ, mletá rasca, saturejka, bobkový list.

Postup: v pomere 1: 2 varíme ryžu, keď začne vrieť, pridáme do nej riasu a soľ. Varíme v zakrytom hrnci 45 minút. Súčasne v druhom hrnci varíme šošovicu, keď vrie, pridáme riasu, bobkový list a drvenú saturejku. Po uvarení scedíme. Na panvici opražíme na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme šošovicu, pretlačíme cesnak, podlejeme a podusíme, kým sa vstrebe voda. Pridáme uvarenú ryžu, pokvapkáme sójovou omáčkou a zamiešame.

S Beátou Repíkovou a Petrom Planietom želáme dobrú chuť a tešiť sa môžete aj na zajtra, pripravíme špeciality zo zdravého pšena.

Autorka: Beáta Repíková foto: fill

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame